lördag 26 januari 2013

Ego Boy


Hi again folks.

Av rubriken i det här inlägget så kan man förledas att tro att det här inlägget kommer att handla om travhästen Ego Boy vilket egentligen inte på något sätt var anledningen till att jag började skriva det här korta inlägget.
Baaartil
Istället så var det som så att jag tyckte att jag inte har så många bilder av mig själv i min blogg så jag tänkte att jag gör ett Ego-inlägg med några Ego-bilder på mig själv *ler*.
Baaartil
Nu kan man ju i sitt stilla sinne undra vem som egentligen skulle kunna tänkas vara intresserad av att titta på bilder av en gammal gubbe men eftersom jag själv inte på något sätt skäms över mig själv eller mitt utseende min ålder till trots så blir det några Ego-bilder av mig själv *skrattar*.
Baaartil
Alla bilderna som jag bjuder på här av mig själv är från nutid så det är väl så här som jag mer eller mindre ser ut nu, den sista bilden av mig själv är tagen så sent som Januari i år då jag var på Bara Rock i Helsingborg tillsammans med ett 30-tal goda sköna härliga vänner.
Baaartil
Nåväl good folks, eftersom nu rubriken heter Ego Boy så får jag berätta lite om den hingsten också (det där sista var klurigt va?, haha)
Baaartil
Ego Boy var en kulthäst från Dalarna, född 12 april 1967, som tog travsporten till det svenska folkhemmet. Tränades och kördes av Ingemar Olofsson.
Baaartil
Ego Boy vann 50 av sina 67 lopp. Den största segern kom 1973 i Elitloppet. Det krävdes ett skiljeheat för att den amerikanske stjärnan Flower Child skulle knäckas. Efter lustempo under det första varvet satte Ingemar Olofsson högsta fart och var till slut ohotad.
Baaartil
Publiken vrålade av lycka: ”Oj, oj, oj; Ego Boy!” Ego Boy avled tragiskt året efter.
Nu ligger travarnas travare begravd i vinnarcirkeln på Rättviks travbana.

Min personliga favorit däremot inom travsporten var hästen Legolas som jag streckade på varje kupong i alla de lopp som han var med i.
Legolas var en svensk travhäst som tränades och kördes av Thomas Nilsson Han blev en superkändis när han vann de 19 första loppen i rad i sin karriär. Legolas räknas som den häst som betytt mest för svensk travsport som fick ett rejält intresseuppsving efter Legolas. Eftersom Legolas gett så mycket draghjälp åt travsporten belönades han avATG med foder för resten av livet.

Nåväl alla, nu blev det ett sådant där lååååångt inlägg igen som det ofta blir när jag sätter mig ner vid tangentbordet.
Dessutom så blev det ju lite travsport också och jag som egentligen bara hade tänkt göra ett Ego-inlägg med bilder på mig själv, haha.
Baaartil
 Well folks, play it safe out there!
 
Vid pennan/tangentbordet,
Bertil

tisdag 22 januari 2013

Gamla analoga bilder

Hi again good folks.

Den här gången blir det för ovanlighetens skull ett ganska kort inlägg och med betydligt färre bilder än vanligt så det här inlägget läser du snabbt *skrattar*.

Well folks, jag har en hel del pappersbilder från tiden innan den digitala revolutionen och som inte gör någon människa glad där dom sitter i sina album *ler*.

Sagt och gjort så tyckte jag att jag behövde en hyfsad scanner så att jag kunde göra mina bilder digitala.

Det första jag kollade på var Tradera och där fanns en scanner som mycket väl skulle passa mina behov. Det var nu i torsdags som jag hittade den där och budgivningen skulle gå ut på lördagen.
Jag såg att säljaren bodde enbart runt en mil från Helsingborg så det var ju också perfekt.


Det var inga som hade bjudit på den så jag väntade tills lördagen ett par timmar innan budgivningen gick ut och då var det två stycken som hade lagt bud på den. En halvtimma innan budgivningen skulle vara slut så gav jag ett bud som jag också "fick hem".

Hämtade scannern på Söndagen och har nu börjat så smått att scanna bland alla mina pappersbilder.
Jag fick scannern till ett rimligt pris och inom det högsta pris som jag bestämt mig för att bjuda på den.


Well my friends, min vana trogen så har jag ju alltid bilder i mina inlägg och här kommer några bilder som jag tagit på scannern.

CanoScan LIDE 100
CanoScan LIDE 100
CanoScan LIDE 100
CanoScan LIDE 100
 

Här nedan kommer två av mina gamla pappersbilder som jag har scannat och digitaliserat och jag kan lova att fler bilder kommer det att komma många av i fler blogginlägg.

Peter Wehlin

Play it safe out there good folks.

Vid pennan/tangentbordet,
Bertil


lördag 19 januari 2013

Fotor Foton Lek

Hi folks.

Nu blir det en hel del bilder i det här inlägget men det är ju inte så där väldigt ovanligt med många bilder när jag gör mina inlägg.
Skall dock i fortsättningen även försöka få till lite kortare inlägg och lite oftare än tidigare.

Nåväl, denna gången heter alltså rubriken Fotor Foton Lek.

Sedan jag fick min senaste mobil, en HTC Sensation så har jag börjat använda luren mer och mer för att plåta och mobilen har man ju alltid med sig så det är ju väldigt praktiskt.
Dessutom så är det en betydligt bättre kamera i den här luren än det var i min HTC Wildfire S.

Rent principiellt har jag dock tidigare varit emot att använda bildbehandlingsprogram med färdiga filter, ramar mm men har ändrat mig lite på den punkten.
Tycker numera att det kan vara ganska kul att sitta och leka med bilderna i en bildbehandlingsapp.

Nu använder jag knappast mina mobilappar för att göra bilderna bättre men däremot för att göra dem lite annorlunda.

I detta inlägget kommer jag att visa några bilder som jag har lekt med i appen "Fotor".
En annan app som jag laddade ner häromdagen är Pixlr Express och i den kan man göra ännu mer än man kan i Fotor.

Bilder som jag har lekt med i Pixlr Express kommer i ett senare inlägg.

Nog pratat och härunder kommer bilderna. Jag tar med bilderna både när jag har förändrat dem samt hur de såg ut i original och som sagt så är bilderna INTE automatiskt bättre efteråt men däremot annorlunda *ler*.

Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling
 
Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling


Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling



Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling

Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling


Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling
 


Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling
 
 
Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling
 
 
Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling


Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling


Fotor bildbehandling
Fotor bildbehandling


Well good folks, nu blir det inte fler bilder i det här inlägget men som sagt var så kan jag rekommendera Fotor bildbehandlingsapp.

Play it cool out there alla vänner.
 
Vid pennan/tangentbordet,
Bertil


 



 




 



 

söndag 13 januari 2013

Må bra tips

Hi dear folks.

Det var väldigt länge sedan som jag gjorde ett inlägg så det är verkligen på tiden och tänkte ge ett litet "må bra tips" och det kommer här:

Ät det som du tycker om! Tillaga det själv!
Ät gärna tillsammans med någon!

Själv så är jag världens amatör i köket och det blir inga gastronomiska utsvävningar för min del utan det blir mycket husmanskost.
Dessutom så är jag singel så det där tredje förslaget att äta tillsammans med någon händer kanske inte varje dag men att någon gång då och då bjuda in en vän, något av barnen etc på en enkel bit mat kan alltid vara trevligt.

Dock så följer jag alltid de två första delarna i mitt "må bra tips" och äter sådant som jag tycker om och jag tillagar själv min mat. Aldrig någonsin att jag skulle kunna tänka mig att köpa färdiglagade köttbullar osv när det är så enkelt att göra det själv och så blir det ju förbaskat mycket godare också.

 Slänger med bilder på några av mina enkla rätter, håll tillgodo:










I sanningens namn skall jag erkänna att den här smörgåstårtan har jag inte själv gjort utan det var som jag blev bjuden på.







Stativet använder jag egentligen aldrig när jag tar en bild av det som jag tillagat, man skall ju hinna äta maten också *skrattar*. Den enda gången jag använt stativet var just när jag skulle ta den där bilden som är överst av mina bilder så då tyckte jag det kunde vara en bra avslutning också.

Ät det som du tycker om! Tillaga det själv!
Ät gärna tillsammans med någon!
 
Well good folks, då fick jag ihop ytterligare ett inlägg och hoppas att ni gillade bilderna.
Play it safe out there good folks.
 
Vid pennan/tangentbordet,
Bertil






Cool Blue Outer Glow Pointer